onze historie in beeld

Project Wild, woest en weids

Het KLLK vertelt in dit project persoonlijke geschiedenissen van mensen die op, met, van en in het water geleefd hebben.

We voorzien deze verhalen van commentaar en kleur met een programma van koorliederen waarin de zee of het water de hoofdrol speelt.

Het repertoire bevat oude 17e Nederlandse zee- liederen, klassieke meerstemmige werken uit heel Europa over water, spirituals, chansons, ballades en swingende muziek uit de Amerikaanse jaren dertig en veertig. Meestal voor gemengd kamerkoor, maar soms alleen voor mannen-of vrouwenstemmen.

Op 2 april 2016 zijn we te beluisteren in de Pauluskerk te Oegstgeest

Op 16 april 2016 treden we op in de Kapelzaal, Oude Vest 45 te Leiden.

 

Love and Pain

‘Love and Pain, a century of American songs’. Zo luidde de titel van ons concert samen met Close to Harmony op 22 mei 2014. Met gastoptredens en een uitgebreide recensie van Lidy van der Spek in het Leids Dagblad.

Open monumenten Dagen

Medio september 2015 trad het koor op in de trouwzaal van het Leidse stadhuis ter gelegenheid van de Open Monumentdagen (OMD). Natuurlijk doen we dit jaar weer mee met de OMD.

KLLK internationaal

In april 2012 organiseerde het koor een vrolijk voorjaarconcert in de Lokhorstkerk in samenwerking met het Engelse koor 'The Circle Singers' en het Leiderdorpse Vocaal Ensemble 'Pur Sang'.