Kerst in Franse barokstijl

Op 22 december 2023 zijn we met het Kerstprogramma van onze gewoonte om liederen te zingen afgeweken en hebben we de Messe de Minuit pour Noël ( Mis voor kerstnacht) van Marc-Antoine Charpentier ten gehore gebracht. Het is Charpentier's  bekendste werk na zijn 'Te Deum', de Eurovisiemars.  In deze Kerst-mis zijn door Charpentier samengesteld maar liefst tien traditionele Franse kerstliederen, de noëls, verwerkt.

De feestelijke mis werd omlijst met enkele van deze noëls, zoals dit levendige Franse Kerst-lied

Het Koor, versterkt met een aantal projectzangers, werd begeleid door het barok ensemble The Broken Consort uit Voorschoten. Het klonk zo:
Concert samen met barok ensemble Broken Consort

Speciale gast was de organiste en veel belovende sopraan Elena Roce, die u hier hoort: Solo van Elena Roce

De locatie was de uitverkochte Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden:

Op 15 december heeft het koor het Kerstprogramma ook ten gehore gebracht in Serviceflat Schouwenhove in Leiden als een Fonds 1818 concert.

Bevrijdingsconcert

Het concert met als thema 'Bevrijding' was op 22 april 2023 in Sijthoff - cultuur, met medewerking van Barbara Gravendeel op de contrabas. Liederen werden afgewisseld met poëzie en tekst om het publiek aan het denken te zetten over de verschillende betekenissen van Bevrijding. Onze concert bezoekers konden vooraf in het Sijthoff restaurant genieten van een vegetarisch 3 gangen menu, bereid door topkok Damaru Kalkman. 

Ook hebben we dit 'Bevrijdingsconcert' uitgevoerd in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp als Fonds 1818 concert.

 

 

Pelgrimage

Begin juni 2022 gaven we, versterkt met enkele projectzangers (m/v), ons eerste concert na een driejarige Corona pauze: Pelgrimage, geïnspireerd op het vertrek van de Pilgrim Fathers uit Leiden naar het onbekende land van Amerika.

Voor de geplande Leidse herdenking '400 jaar Pilgrims' in 2020 had de Leidse componist Huub de Vriend voor tien koren in Leiden een eigen lied gecomponeerd op bestaande teksten. De corona pandemie gooide roet in het eten en de bladmuziek bleef op de plank liggen. In overleg met de componist heeft onze dirigent Harm Huson voorgesteld deze liederen alsnog uit te voeren. En zo is het gekomen, dat wij deze première met de componist zelf aan de piano hebben uitgevoerd. Naast een optreden in de Petruskerk, werden we door Rumor di Mare uitgenodigd Pelgrimage uit te voeren tijdens hun concert "Naar zee, naar zee" op 3 juni 2022.

Voor het programma boekje van dit concert:

Programmaboekje_Pelgrimage

Dirigent Harm Huson (l) en componist Hub de Vriend
Dirigent Harm Huson (l) en componist Huub de Vriend werken aan Pelgrimage
Pelgrimage in het Leidsch Dagblad