Een Romantisch concert met een swingende noot

Zaterdag 7 oktober 2017 brachten wij voor een volle Tuinzaal een romantisch en swingend concert. Het programma voerde de luisteraars mee naar de andere kant van de heuvel, waar het gras altijd groener is. Het is een typisch Romantische gedachte dat het geluk niet dicht bij huis te vinden is, maar juist ver weg. Je moet ervoor op reis naar een ander land, naar het verleden, of je hebt er een - vaak onbereikbare - geliefde voor nodig. Die geliefden komen ook meestal uit een ander land of uit een andere cultuur. Dat maakt ze uiteraard des te aantrekkelijker... En soms wachten ze op ons in het hiernamaals.

Het concert omvatte een aantal prachtige hoog- en laatromantische koorwerken van Engelse en Duitse componisten uit de 19e eeuw, waarin Sehnsucht hoogtij viert. Dat verlangen naar het onbereikbare was ook te proeven in een serie liedjes en chansons uit de 20ste eeuw, die muzikaal een lichtere toets aanslaan, zwoel of swingend. Ook Adele verscheen in dit programma! 

Leden van de Leidse Filmliga hebben een mooie samenvatting van het concert op video vastgelegd, zie daarvoor https://youtu.be/pAoyAHDf0vs. Veel plezier daarmee !

Aan dit concert werkten mee

Frederieke Kroone (vocaal soliste)
Peter van Oosten (piano)
Felix Oostindië (gitaar)
Ton Verhulst (slagwerk)
Reinier Nijenhuis & Esther Starreveld van 'S.D.A. Leidance'(dans)

 

Het KLLK heeft op 2 april 2016  in het project "Wild, woest en weids" persoonlijke geschiedenissen van mensen verteld die op, met, van en in het water geleefd hebben.

Deze verhalen zijn van commentaar en kleur voorzien met een programma van koorliederen waarin de zee of het water de hoofdrol speelt.

Het repertoire bevatte oude 17e Nederlandse zee- liederen, klassieke meerstemmige werken uit heel Europa over water, spirituals, chansons, ballades en swingende muziek uit de Amerikaanse jaren dertig en veertig. Meestal voor gemengd kamerkoor, maar soms alleen voor mannen-of vrouwenstemmen.

 

 

Wild, woest en weids op de video.
Met dank aan Liga, in het bijzonder aan Toon Verhoeven.
Kijk en luister!

Concert KLLK: Wild, Woest en Weids

In 2010, 2011, 2013 en 2015 nam het KLLK deel aan het Leids Amateurkunst Festival in de Stadsgehoorzaal.

‘Love and Pain, a century of American songs’. Zo luidde de titel van ons concert samen met Close to Harmony op 22 mei 2014. Met gastoptredens en een uitgebreide recensie van Lidy van der Spek in het Leids Dagblad.