....... Welkom bij het Klein Leids Liederen Koor .......

 

 

Ons koor

We zijn een klein koor met gemiddeld 25 leden en zingen meerstemmige liederen van over de hele wereld, van klassiek tot licht en van oud tot modern.
We treden minimaal twee keer per jaar op in Leiden e.o. onder leiding van dirigent Harm Huson. 
In 2022 vierden wij ons 20-jarig bestaan.

Plezier willen beleven aan zingen en samenzang is wat ons drijft.
Dat is onlosmakelijk verbonden met het beheersen van ritmes en stemgeluid. Hier is dan ook de benodigde aandacht voor: zowel privé als tijdens de repetities werken we aan de (samen)zangkwaliteit om het verhaal van het lied zo goed mogelijk tot z'n recht te laten komen.

Zingen in een koor vergt inzet, maar geeft energie. Als het lukt en het klinkt, ontstaat er een gevoel van geluk. Dirigent Harm Huson is hierbij onze muzikale en creatieve motor. Als countertenor heeft hij zelf een prachtige stem, waarmee hij de vier verschillende stemsoorten inzingt. Met deze steun studeren we thuis de liederen in. Met zijn humor, geduld en enthousiasme leidt hij de repetities op woensdagavond. Deze zijn leerzaam, ontspannend en een vaste ontmoetingsplaats midden in de week. 

We streven er naar om elke twee jaar een project te organiseren, waaraan projectleden kunnen meezingen. Het project ‘De kracht van water' is hier een mooi voorbeeld van, kijk en luister maar:
              De kracht van water

Na de zomer starten we met de voorbereiding van een nieuw project in 2025; hierbij ben je als projectzanger van harte welkom! Onder Contact vind je het e-mailadres van onze secretaris Brigit van Haaster voor meer informatie of aanmelding.

Lees verder over wie we zijn en wat we doen.