Ons koor repeteert iedere woensdagavond van 20.00-22.00 uur met uitzondering van de (school)vakanties. Vaste oefenruimte is de Kapelzaal, Oude Vest 45 in Leiden. De ingang van het gebouw bevindt zich om de hoek, in de Hazewindsteeg. De zaal bevindt zich op de 1e verdieping.

Tijdens die repetities studeren we nieuwe werken in en zingen we gekend repertoire. Ook besteden we aandacht aan zangtechniek en stemvorming. Alle bladmuziek plus de door een pianist ingespeelde oefenmuziek staan op deze website. Van deze speciale service maken zowel nieuwe als ervaren koorleden veelvuldig gebruik.

Het koor werkt met oefenmuziek die wordt ingespeeld door pianist Bob Koorn. Bob speelt de stemmen afzonderlijk in. Dit is een grote steun bij het instuderen van nieuwe liederen, vooral voor koorleden die moeite hebben met noten lezen.

Bij het voorbereiden op een concert maken we graag gebruik van de regieaanwijzingen van Marijke de Wit. Zij maakt het verschil. Voor meer informatie over koorregie zie www.marijkedewit.com

Koorleden die naast de koorrepetities behoefte hebben aan individuele training raden wij de lessen van de Leidse zangdocent Ronald van der Valk aan. Verschillende koorleden volgen lessen bij Ronald. Zij worden steeds beter.

Het KLLK maakt deel uit van de Contactgroep Leidse Koren (CLK). Voor de concertagenda van meer dan 30 Leidse koren en andere informatie over koorzang zie www.leidsekoren.nl.

Het koor heeft een gevarieerd repertoire opgebouwd en werkt voortdurend aan uitbreiding daarvan. Hiertoe doen de dirigent en de repertoirecommissie regelmatig nieuwe voorstellen. Ons programma omvat liederen uit de Renaissance (zoals van Orlando di Lasso en Padbrué), Oost-Europese volksliederen, Amerikaanse songs van Matthew Harris en George Gershwin en eigentijdse en eigenwijze werken. Bijvoorbeeld van Veljo Tormis uit Estland en van de Nederlandse componisten René Samson en Jetse Bremer. Tot ons repertoire behoren ook enkele spreekkoren.

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen of opmerkingen.
Als je een keer mee wilt zingen, ben je van harte welkom. Meld je dan ook aan via de email.

In de mail ontvangen wij graag wat extra informatie:

  • naam
  • telefoonnummer
  • stemsoort (sopraan, alt, tenor of bas)