Wilt u horen hoe ons koor klinkt?

Repertoire

Het koor heeft een gevarieerd repertoire opgebouwd en werkt voortdurend aan uitbreiding daarvan. Hiertoe doen de dirigent en de repertoirecommissie regelmatig nieuwe voorstellen. Ons programma omvat liederen uit de Renaissance (zoals van Orlando di Lasso en Padbrué), Oost-Europese volksliederen, Amerikaanse songs van Matthew Harris en George Gershwin en eigentijdse en eigenwijze werken. Bijvoorbeeld van Veljo Tormis uit Estland en van de Nederlandse componisten René Samson, Jetse Bremer en de Leidenaar Huub de Vriend (zie het concert Pelgrimage).
Tot ons repertoire behoren ook enkele spreekkoren.

Repetities

Ons koor repeteert iedere woensdagavond van 20.00-22.00 uur met uitzondering van de (school)vakanties. Vaste oefenruimte is de Oud Katholieke Kerk, Cronesteinkade 2 in Leiden.
Tijdens die repetities studeren we nieuwe werken in en zingen we gekend repertoire. Ook besteden we aandacht aan zangtechniek en stemvorming.
Alle bladmuziek en oefenmuziek, ingespeeld door een pianist of per stemsoort ingezongen door onze dirigent, staat op de website. Van deze handige service maken zowel nieuwe als ervaren koorleden veelvuldig gebruik bij hun oefeningen thuis.

Samenwerking

Het koor werkt met oefenmuziek die wordt ingespeeld door pianist Bob Koorn. Bob speelt de stemmen afzonderlijk in.
Ook worden de verschillende stemmen regelmatig ingezongen door onze dirigent Harm Huson.

De ingespeelde/gezongen stukken worden opgenomen in de muziekverzameling, die voor alle leden toegankelijk is.
Dit blijkt een grote steun bij het instuderen van nieuwe liederen, vooral voor koorleden die moeite hebben met noten lezen.

Het KLLK maakt deel uit van de Contactgroep Leidse Koren (CLK). Voor de concertagenda van meer dan 30 Leidse koren en andere informatie over koorzang zie www.leidsekoren.nl.

Koorleden die naast de koorrepetities behoefte hebben aan individuele training raden wij aan contact op te nemen met de CLK. Daar kunt u informatie krijgen over Leidse zang docenten.

Privacyverklaring

Het Klein Leids Liederen Koor (KLLK), gevestigd te Leiden, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.