Het Koor

Het Klein Leids Liederen Koor is een bekende verschijning in Leiden sinds de oprichting in 2002.

Wij zingen meerstemmig liederen uit allerlei tijden, landen en verschillend van genre.
A capella en met muzikale begeleiding. Gedurende het jaar verzorgen we regelmatig optredens in en rond Leiden. Wij vinden het daarbij belangrijk om door middel van het lied een verhaal te vertellen en plezier in het met elkaar zingen uit te stralen.

We werken graag samen met anderen en zijn in voor een experiment.

De koorleden stellen zich graag aan u voor:

Sopranen:
Martina Borghmans, Fenna Vergeer, Agneet Roest, Brigitte van Elburg,
Nicoline Jansen, Anneke van Rossum, Jannie Brouwer, Hennie Korthof

Alten:
Joke van den Bos, Marja van Graven, Renée van Iersel, Joke Lips,
Aletta van 't Hoog, Ria Hoogendoorn, Brigit van Haaster, Hanneke van der Veen

Tenoren:
Gerard Bakker, Mieke Weel, Dick van Albada, Loek Jol, Nicoline van Straten

Bassen:
Wim de Boer, Huub Frencken, Hans Mol, Marnix Viëtor, Henny Willems, Theo Halma, Mark Zwijsen

Bestuur en commissies

Er zijn drie bestuursleden:

  • Aletta van 't Hoog (voorzitter)    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Brigit van Haaster (secretaris)    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Vacature (lid)

De financiële commissie (bestaande uit Jannie Brouwer en Anneke van Rossum , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) voert in opdracht van het bestuur de financiële handelingen uit (inning lidmaatschap, betalingen) en bereidt de verslaggeving en begroting voor. Het bestuur besluit en voert het beleid.

Aan het begin van ieder jaar vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Daarin wordt besloten over het te voeren beleid en bepalen we ons jaarlijkse programma.

De repertoire commissie adviseert dirigent en bestuur bij het kiezen van te zingen liederen/ het repertoire en het samenstellen van een concertprogramma:

  • Nicoline Jansen
  • Mieke Weel
  • Agneet Roest
  • Brigitte van Elburg

Op ad-hoc basis kan het bestuur een tijdelijke commissie samenstellen t.b.v. de organisatie van concerten en andere evenementen.

Onze dirigent


Harm Huson raakte tijdens zijn letterenstudie in de ban van koormuziek en ging klassieke zang studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Gerda van Zelm Hij studeert nu verder bij Ronald Klekamp. Ook volgde hij de toneelopleiding van de Acteerstudio Den Haag. Als counter-tenor specialiseerde hij zich in de oude muziek, maar houdt zich ook bezig met hedendaags repertoire, vaak in combinatie met theater. Hij was twaalf jaar verbonden aan de Ned. Bachvereniging. Harm heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij zong dan ook één van de hoofdrollen in Guus Janssens “Pinocchio in Love” met het Ricciotti Ensemble, een klein symphonisch orkest dat zich richt op het brengen van allerlei soorten muziek naar mensen die normaal niet in de gelegenheid zijn live muziek te kunnen horen: in ouderencentra, jeugdgevangenissen, Vogelaarswijken en achterbuurten.

Naast zijn werk als zanger, is Harm zangdocent bij Nieuw Vocaal Amsterdam en geeft daar zangles aan de Jongenskoren, de Intermezzokoren, het Concert- en Ouverturekoor. Hij is artistiek leider van het renaissance ensemble Voces Atticae. Harm is naast dirigent van het Klein Leids Liederen Koor ook cantor van Liturgisch Koor Driehuis  en dirigent van het bekende Leidse zeemanskoor Rumor di Mare.
Hij komt elke woensdag met trein en vouwfiets uit Haarlem, waar hij met zijn gezin woont,  naar onze repetities in de Oud Katholieke Kerk. Wij genieten erg van deze enthousiaste, creatieve dirigent.