Het Koor

Het Klein Leids Liederen Koor is een bekende verschijning in Leiden sinds de oprichting in 2002.

Wij zingen meerstemmig wereldlijke liederen van diverse tijden, regio's en genres. Meestal a capella en soms instrumentaal ondersteund. Gedurende het jaar verzorgen we regelmatig optredens in en rond Leiden. Wij vinden het daarbij leuk en belangrijk om plezier in het zingen uit te stralen.

De koorleden stellen zich graag aan u voor:

Sopranen:
Martina Borghmans, Fenna Vergeer, Agneet Roest, Brigitte van Elburg,
Nicoline Jansen, Anneke van Rossum, Jannie Brouwer, Hennie Korthof

Alten:
Joke van den Bos, Marja van Graven, Renée van Iersel, Joke Lips,
Aletta van 't Hoog, Ria Hoogendoorn, Brigit van Haaster, Hanneke van der Veen

Tenoren:
Gerard Bakker, Peter Gordijn, Mieke Weel, Dick van Albada, Loek Jol

Bassen:
Wim de Boer, Huub Frencken, Hans Mol, Marnix Viëtor, Henny Willems, Frits van Oosten, Theo Halma

Bestuur en commissies

Er zijn drie bestuursleden:

  • Aletta van 't Hoog (voorzitter)    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Brigit van Haaster (secretaris)    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Vacature (lid)

De financiële commissie (bestaande uit Jannie Brouwer en Anneke van Rossum , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) voert in opdracht van het bestuur de financiële handelingen uit (inning lidmaatschap, betalingen) en bereidt de verslaggeving en begroting voor. Het bestuur besluit en voert het beleid.

Aan het begin van ieder jaar vindt de Algemene Ledenvergadering plaats. Daarin wordt besloten over het gevoerde beleid en bepalen we ons jaarlijkse programma.

De repertoire commissie ondersteunt de dirigent en het bestuur bij het kiezen van te zingen liederen/het repertoire:

  • Nicoline Jansen
  • Peter Gordijn
  • Agneet Roest
  • Brigitte van Elburg

Op ad-hoc basis kan het bestuur een tijdelijke commissie samenstellen tbv de organisatie van concerten en andere evenementen.

Onze dirigent

Sinds 1 september 2013 is Harm Huson dirigent van ons koor.

Harm heeft gestudeerd als countertenor aan het Conservatorium Den Haag en deed een tweejarige acteeropleiding bij de Acteerstudio Den Haag. Daarna volgde hij een zangstage bij Vocaal Lab NL, een ensemble voor moderne vocale muziek.

Harm is werkzaam als uitvoerend zanger, vooral in de oude muziek en in moderne muziektheaterproducties. Daarnaast is hij ook dirigent van Rumor di Mare Leiden.

Harm woont met zijn gezin in Haarlem en komt met trein en vouwfiets iedere woensdagavond naar Leiden om met ons te repeteren.