Onze dirigent


Harm Huson raakte tijdens zijn letterenstudie in de ban van koormuziek en ging klassieke zang studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Gerda van Zelm Hij studeert nu verder bij Ronald Klekamp. Ook volgde hij de toneelopleiding van de Acteerstudio Den Haag. Als counter-tenor specialiseerde hij zich in de oude muziek, maar houdt zich ook bezig met hedendaags repertoire, vaak in combinatie met theater. Hij was twaalf jaar verbonden aan de Ned. Bachvereniging. Harm heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij zong dan ook één van de hoofdrollen in Guus Janssens “Pinocchio in Love” met het Ricciotti Ensemble, een klein symphonisch orkest dat zich richt op het brengen van allerlei soorten muziek naar mensen die normaal niet in de gelegenheid zijn live muziek te kunnen horen: in ouderencentra, jeugdgevangenissen, Vogelaarswijken en achterbuurten.

Naast zijn werk als zanger, is Harm zangdocent bij Nieuw Vocaal Amsterdam en geeft daar zangles aan de Jongenskoren, de Intermezzokoren, het Concert- en Ouverturekoor. Hij is artistiek leider van het renaissance ensemble Voces Atticae. Harm is naast dirigent van het Klein Leids Liederen Koor ook cantor van Liturgisch Koor Driehuis  en dirigent van het bekende Leidse zeemanskoor Rumor di Mare.
Hij komt elke woensdag met trein en vouwfiets uit Haarlem, waar hij met zijn gezin woont,  naar onze repetities in de Oud Katholieke Kerk. Wij genieten erg van deze enthousiaste, creatieve dirigent.